vakantiehuis huren terschelling

Vakantiehuizen op Terschelling

Drie unieke huizen!

Onze favorieten

Eten en drinken:

Doen:

Mooi Weer

Puur Terschelling (paardrijden en huifkartochten)

MS Brandaris Zeehonden en andere vaarten

Wildwatervaren etc

Wandelen (GPS)

Staatsbosbeheer

Fietsen:

Bezoeken:

Huren:

Winkelen:

Onze favoriete plekjes:

Evenementen:

Al lopend over het Wad,

Verander ik langzaam in mijn omgeving.

Ziltig ruikt de lucht, zout proeft mijn huid,

Zand kriebelt zich een weg naar overal.

Mijn gedachten worden weggevoerd door de wind,

Zodat ik zweef tussen hemel en aarde.

Wat rest is de stilte en tevredenheid.

Terschelling is een heerlijk vakantie eiland. Met zijn gezellige dorpen, uitgestrekte stranden, weidse duingebieden en afwisselende bossen heeft het een heel eigen karakter.

Uw vakantie gevoel begint al in Harlingen, als u vanaf de veerpont de droogvallende platen, klassieke zeilschepen en misschien al een eerste zeehonden ziet. Met de snelboot, bent u al in 45 minuten op Terschelling.Kent u het eilandgevoel dat al begint op de veerboot? Het besef dat u naar het eiland Terschelling gaat, omringd door de zoute zee. Een plek waar het bijna altijd waait en waar de geur van het zilte water u het gevoel geeft gereinigd te worden.

Bij aankomst in de haven van Terschelling staan de eilandbewoners klaar om u te begroeten. Op Terschelling zijn vele gezellige dorpen te vinden. Midsland is een dorp met een eigen karakter. De oude lage geelstenen huizen met rode dakpannen zorgen voor een knusse besloten sfeer. In het bruisende hart van het havendorp West-Terschelling geniet u volop van de gezelligheid in de winkelstraatjes en in de ouderwetse café’s. Zonnen of juist uitwaaien op het strand.

Op Terschelling beleeft u de jaargetijden. Twee keer per dag weer een unieke ervaring. Het getij reinigt de zandvlakte en verrijkt het kustwater met zuurstof. De waddeneilanden zijn uniek om hun gevarieerde landschap; strand, zee en duinen zijn de meest karakteristieke eigenschappen van wat eens zandverstuivingen waren.

Om Terschelling te verkennen verplaatst u zich het beste op de fiets.Met de fiets kunt u het eiland ontdekken of een heerlijke dag aan het strand.De aankomst op Terschelling is uniek. U vaart de enige haven in Nederland binnen die in een natuurlijke baai ligt. Tijdens de overtocht van Harlingen naar Terschelling ziet u in de verte de Brandaris. De 400 jaar oude Brandaris staat midden in het dorp West-Terschelling en volgt 24 uur per dag het scheepvaartverkeer. De Brandaris zorgt ervoor dat u nooit verdwaalt.

Op het eiland is van alles te doen, van spannende en sportieve activiteiten tot museum bezoek, wandelen en winkelen.